Feb 10, 2013

Februarsko - Martovsko izdanje Sew News magazina / February - March issue of Sew News magazine

Pre neki dan sam dobila novi paket sa Februarsko - Martivskim izdanjem Sew News časopisa za 2013. godinu, u kom sam pisala o maslinasto zelenoj haljini sa origami detaljima na okovratniku. Ovu haljinu sam napravila pre par godina i jedna je od omiljenih haljina koje imam. 

A few days ago I received a package containing the February - March issue for 2013 of Sew News magazine. The issue features an article about the olive dress with origami detailing on neckline. I made the dress a few years ago, and it's one of my favorite dresses.


Origami detalj nije moj originalan dizjan, moram da priznam. Veoma sličnu haljinu videla sam na blogu koji vodi Sigrid (veoma talentovana dama sa odličnim smislom za stil, od koje sam više puta krala ideje). Haljina me momentalno raspametila i želela sam da napravim sebi istu. Međutim, kroj koji je Sigrid koristila je iz holandskog časopisa Knip mode, koji se ne prodaje u Srbiji, tako da sam morala da smislim način kako da napravim kroj. Rešila sam da ne napravim identičnu kopiju, već sličnu verziju. Trebalo mi je malo vremena da smislim kako da modelujem falte, igrala sam se papirom dok nisam dobila željeni rezultat. Bila sam jako ponosna na sebe zbog ove haljine!

The origami detail is not my original design, I have to admit. I saw a very similar dress on Sigrid's blog (she's a very talented seamstress from Netherlands, who has a great sense of style, and whose ideas I've stolen more than once). The dress blew me away instantly and I wanted to make myself one. However, Sigrid used a pattern from the Dutch magazine called Knip mode which can't be found here in Serbia, so I had to figure out a way to make the pattern. I decided not to make an identical copy of the dress, but a similar version of it. It took me some time of brainstorming on the origami pleats; I played with paper until I got the effect I needed. I was so proud of my for this dress!

Kao i obično, evo par slika da vidite kako haljina izgleda na meni.

As usual, here are a couple of photos so you can see how the dress looks on me.



Uz članak o haljini, Sew News je objavio i intevju sa mnom na svom zvaničnom blogu.

Along with the dress article, Sew News published an interview with me on their official blog.